Als je geen uitdaging meer voelt

Bore-out is een nieuwe term voor een oud probleem: onvrede door verveling in je werk. Een te lage werkdruk, een te weinig uitdagende functie, of onvoldoende contact met collega’s, kunnen van grote invloed zijn op je arbeidsvreugde. Wie onvoldoende uitgedaagd wordt, kan op den duur vermoeidheid en lusteloosheid gaan ervaren. Vaak is het bij bore-out echter lastiger dan bij de tegenhanger burnout om de oorzaken van je onvrede te achterhalen.

Bore-out wordt veroorzaakt door onderbelasting. Je hebt op je werk te weinig te doen (kwantitatieve onderbelasting) of je wordt onvoldoende uitgedaagd (kwalitatieve onderbelasting). Mensen die lijden aan een bore-out kunnen last hebben van gevoelens van onvrede, vermoeidheid en lusteloosheid.

Als je dag in dag uit hetzelfde doet, of onder je niveau werkt, kun je verveeld en ongeïnspireerd raken. Maar hoeveel uitdaging je precies nodig hebt in je werk, verschilt van persoon tot persoon en hangt af van je capaciteiten, je interesses, je intenties en nog veel meer. De een wil liefst geestelijk en intellectueel geprikkeld worden, de ander houdt meer van fysieke of creatieve uitdagingen. En voor sommigen is het de omgang met collega’s die bepaalt in hoeverre ze voldoening uit hun werk halen.

 

{slider Doe de test}

Mateloos verveeld op het werk?

Maak de gratis test Burn-out/Bore-out, deze duurt ongeveer 6 minuten.

Je ontvangt na afloop de toelichting en testresultaten.

 

{slider Wat kan Correnteza doen?|closed}

Het is van belang te ontdekken wat werk voor je betekent. Wat jou voldoening geeft, en waar je interesses en je talenten liggen. Ook wanneer je tot nu toe geen stappen hebt durven te zetten uit angst je baan kwijt te raken, of er in inkomen op achteruit te gaan, of je gezin niet te kunnen onderhouden. Want plezier in je werk én verantwoordelijkheid kunnen wel degelijk hand in hand gaan.

 

Correntezahelpt je na te denken over vragen als:

  • In hoeverre heb ik het gevoel echt uit de verf te komen?
  • Wat is bevredigend in de dingen die ik doe en wat niet?
  • Wat draagt mijn werk bij aan mijn eigen leven en aan de maatschappij?


Soms blijkt het nodig het roer radicaal om te gooien, maar even zo vaak zijn het enkele kleine veranderingen die je huidige baan een stuk uitdagender maken. Welke manier je ook kiest, door gehoor te geven aan je innerlijke ambities, kun je leren met hart en ziel je werk te doen. Zonder je verantwoordelijkheden te verloochenen, maar met hervonden plezier en energie. Met die nieuwe bezieling voor je werk, ben je bovendien een aantrekkelijke partner voor een werkgever, opdrachtgever en klant. Correnteza kan je hierbij helpen.

 

 

{slider Ons aanbod}

Correnteza adviseert en begeleidt mensen die last hebben van een bore-out.

 

Bore-out

Duur

Prijs

1e adviesgesprek

Max. 1 uur

Gratis

Individuele sessies.

Traject op maat: trajectvoorstel/offerte

Tot 1.5 uur per sessie +

huiswerkopdrachten, telefonisch- en mailcontact.

Duur traject: volgens indicatie tijdsduur in offerte.  

Volgens prijsafspraak in offerte. Geen extra rekening voor meer uren en geen terugbetaling bij minder uren.

Particulieren en kleine zelfstandigen betalen een gereduceerd tarief.  

 

Heb je naar aanleiding hiervan vragen of wil je graag een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

{/sliders}

 

Bel voor een afspraak of meer informatie naar 0345-778852 / 06-44860688

Copyright © 2024 Correnteza. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.