Als het allemaal teveel wordt, burnout en overspannenheid

Slecht slapen, niet meer kunnen opladen, piekeren, gevoelens ervaren van leegte, depressiviteit of angst, overmatig alcoholgebruik... het kunnen allemaal aanwijzingen zijn dat je overspannen bent of lijdt aan een burn-out. Burn-out is een toestand waarin je terecht kunt komen wanneer je op werkgebied langdurig teveel van jezelf eist. In andere gevallen spreek je over overspannen zijn. Door bijvoorbeeld een ingrijpende gebeurtenis – de ziekte van een familielid, een scheiding of verhuizing – functioneer je een tijdlang minder goed, zowel in je persoonlijke als in je professionele leven. Je kunt ook overspannen raken wanneer je te lang een overmatig actief leven leidt.

In beide gevallen kan Correnteza je helpen.

{slider Doe de test|closed}

Doe de test en ontdek of je last hebt van een burn-out

Denk je dat je een Burn-out hebt?

 

Maak de gratis test Burn-out/Bore-out, deze duurt ongeveer 6 minuten.

Je ontvangt na afloop de toelichting en testresultaten. 

 

 

{slider Over burn-out en overspannenheid}


Burn-out

Burn-out betekent letterlijk opbranden. De term wordt gebruikt bij werkgerelateerde en ernstige overspannenheid. De hardwerkende perfectionist, zeer betrokken bij het werk, behoort tot de grootste risicogroep.

 

Enkele signalen van burn-out zijn: niet meer kunnen herstellen van vermoeidheid, het hebben van een of meerdere slaapstoornissen, overmatig gebruik van genotsmiddelen als alcohol, cafeïne en sigaretten, het ervaren van gevoelens van leegheid, depressiviteit en angst, het functioneren op de automatische piloot, kwalitatief en kwantitatief minder presteren in het werk, jezelf isoleren, malende gedachten, verlies aan interesse (ook in privéleven en hobby’s), intolerantie, afname van professionele en ethische normen en het denken aan een nieuwe carrière of baan.

 

Overspannen

Wanneer je overspannen bent, heb je eerst normaal gefunctioneerd, maar ben je door een aanwijsbare verandering in je situatie – een zogenoemde stressor – tijdelijk persoonlijk en professioneel slechter gaan functioneren. Dat kunnen oorzaken zijn als: ziekte van een familielid, een scheiding, verandering van werk, een verhuizing of een combinatie van meerdere gebeurtenissen. Dit zijn allemaal situaties die overmatig stressvol kunnen zijn en tot overspannenheid kunnen leiden. Ook bij een overmatig actief privé- en werkend leven, waarin je je aandacht versnippert over vele activiteiten, is de kans op overspannenheid groot.

 

Verschil

Het kenmerkende verschil tussen burn-out en stress is dat je je bij stress weer snel kunt herstellen en je balans hervindt als de oorzaak weggenomen wordt. Bij burn-out blijven de verschijnselen en kun je minder gemakkelijk de balans terug vinden. Niettemin kan vrijwel iedereen goed herstellen van een burnout. Correnteza kan je daarbij helpen.

 

{slider Wat kan Correnteza voor je doen?}

Het is belangrijk je bewust te worden van die elementen in je werk, leven en karakter die tot overspannenheid of burnout hebben geleid. Correnteza kan je daarmee helpen. Niet alleen door externe factoren onder de loep te nemen, maar ook door samen met jou te onderzoeken hoe je bijvoorbeeld omgaat met werkdruk en waarom dat zo is. Vervolgens kun je jezelf trainen om vroegtijdig onredelijke eisen te signaleren, prioriteiten te stellen, en heldere afspraken te maken. De te nemen stappen die Correnteza je aanreikt zijn herkenbaar, maar vaak lastig om in je eentje te zetten.

 

Stappen

  • Bewustwording
  • Onderzoeken van mogelijke oorzaken
  • Duidelijke grenzen leren stellen
  • Kiezen voor wat echt belangrijk is
  • Heldere afspraken maken over wederzijdse verwachtingen

 

Natuurlijk is het verstandig bij stress of chronische vermoeidheid tot rust te komen en even bij te tanken, maar vaak is dat niet voldoende. Je eigen levenskracht terug vinden is in onze visie essentieel. Vanuit die kracht kun je je arbeidspotentieel uiteindelijk op een gezondere manier leren inzetten.

 

{slider Ons aanbod}

Correnteza adviseert en begeleidt mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben.

 

Burnout

Duur

Prijs

1e Adviesgesprek

Max. 1 uur.

Gratis

Individuele sessie

 


Traject op maat: traject voorstel en offerte

Tot 1.5 uur per sessie + huiswerkopdrachten, telefonisch- en mailcontact.


Duur traject: volgens indicatie tijdsduur in offerte

Volgens prijsafspraak in offerte. Geen extra rekening voor meer uren en geen terugbetaling bij minder uren.

Particulieren en kleine zelfstandigen betalen een gereduceerd tarief. 

 

Heb je naar aanleiding hiervan vragen of wil je graag een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


{/sliders}

Bel voor een afspraak of meer informatie naar 0345-778852 / 06-44860688

Copyright © 2024 Correnteza. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.