Afdrukken

Voor wie zich verder wil ontwikkelen

Sporters die een coach inschakelen om tot betere prestaties te komen, zijn professioneel. Maar ‘gewone’ mensen die de hulp inroepen van een coach of begeleider worden nog wel eens zwak gevonden. Je moet je eigen boontjes kunnen doppen, zo wordt vaak geredeneerd – door onszelf en door de mensen om ons heen.

Maar het vraagt juist moed om je schaamte opzij te zetten en een buitenstaander deelgenoot te maken van jouw innerlijke gedachten en gevoelens. En om jezelf middels een traject van coaching te confronteren met je eigen (soms verborgen) onzekerheden, angsten en verlangens.

 

{slider Lees het verhaal van...|close}

Lees het verhaal van Pieter, die ondanks zijn schaamte hulp inschakelde

De meeste van ons hechten nogal aan het idee dat we onze eigen boontjes kunnen doppen en alles onder controle hebben. Aan dat idee ontlenen we ook zelfrespect.

 

Pieter kampte met relatieproblemen en had een baan waarin hij zich verveelde. Hij vertelde dat hij van plan was begeleiding te zoeken, maar dan wel zo ver mogelijk van zijn woonplaats. Zo wilde hij voorkomen dat hij zijn begeleider of coach ‘zomaar’ zou tegenkomen. Hij schaamde zich dat hij er niet meer uit kwam en hulp moest vragen.   

 

Een acute crisis, zoals een dreigend ontslag of een relatie die stuk loopt, maar ook het besef dat je je als ZZP’er verder wil ontwikkelen, kunnen ertoe leiden dat je hulp van een coach zoekt. Tegen een muur oplopen is niet leuk, maar het biedt ook kansen. Het aangaan van de confrontatie met jezelf, kan ertoe leiden dat je beter en sterker uit een crisis komt.

 

Lees het verhaal van Huib, die dankzij een coach nieuwe inzichten in zichzelf kreeg

Het is fijn om vrienden te hebben die naar je luisteren, je adviseren en je steunen. Het verschil met een coachen een vriend is, dat de coach geen belang heeft. Voor een vriend kan het lastig zijn om je te zien worstelen, een coach zal geduldig met je meekijken, naar hoe je in de problemen bent geraakt en wat het lastig maakt er uit te komen.

 

Huib is blij dat hij bij zijn vriendin altijd een luisterend oor vindt. Anders zou hij het niet volhouden tussen collega’s met wie hij totaal geen klik heeft en bij wie het maar om een ding draait: “Hoe kan ik beter worden dan jij?” Ze zijn niet wars van ellebogenwerk en vriendjespolitiek. Zijn vriendin luistert, leeft mee, bevestigt zijn sociale houding en zegt dat zij het in een dergelijke situatie nooit zolang had uitgehouden. Vervolgens gaan ze gezellig naar de bioscoop om de zinnen te verzetten. Een coach pakt het anders aan. Een coach vraagt naar zijn onbewuste aandeel, zijn intenties achter zijn houding en het waarom van die houding. Vragen die er toe leiden dat Huib een patroon herkent: hij maakt zichzelf onzichtbaar, wil niet opvallen en netjes op zijn beurt wachten. Door de vragen van de coach en het coachingstraject komt Huib tot het inzicht dat hij wel degelijk ambities heeft, maar dat hij die nooit kenbaar durfde maken. Ook had hij ooit geleerd geen hoogvlieger te zijn.

 

{slider Over het coachingstraject van Correnteza}

Het is menselijk om aan de ene kant te streven naar verbetering en aan de andere kant geremd te worden door twijfels, angsten en onzekerheden. Wanneer jij je hierin herkent, kan coaching wellicht uitkomst voor je bieden. We kennen het allemaal en zien dagelijks hoe collega’s of vrienden worstelen. Bij hen zijn we vaak helder en scherpzinnig, zoals we ook snelle oplossingen kunnen vinden voor een probleem waarbij we niet persoonlijk betrokken zijn.

 

Maar van onszelf of van onze situatie is het soms lastig ons een helder beeld te vormen. Daardoor zie je soms ook de oplossing niet meer. Sommige aspecten van onszelf zien we niet, simpelweg omdat we ons ermee vereenzelvigen. Anderen kunnen je helpen met afstand naar jezelf te kijken, alsof je een spiegel krijgt voorgehouden waarin je een reflectie ziet van jezelf en je gedrag. Een coach kan die spiegel zijn en je zo helpen met een nieuwe blik naar jezelf en je leven te kijken. Met coaching bij Correnteza blikken we samen terug naar de momenten en de onbewuste conditioneringen die jou in je leven hebben gevormd.

 

Spanningen, stress, moedeloosheid en onvrede maken vaak dat je meer bereid bent dan anders om naar je diepste zelf te kijken. Daarbij komen onvermijdelijk emoties, maar ook creativiteit en energie vrij. Correnteza helpt je hierbij.

 

Lees welke concrete vragen een aanleiding kunnen zijn om je tot een coach te wenden

Middels coaching kan een coach je helpen wanneer je tegen de volgende situaties aanloopt:

{slider Op werkgebied}

 

{slider Op privegebied}

 

{slider Wat kan Correnteza doen?}
Correntezakan je helpen met een nieuwe blik naar jezelf en je leven te kijken. Dat doen we onder meer door je middels coaching terug te laten kijken naar de momenten en de onbewuste conditioneringen die jou in je leven hebben gevormd. Anders dan psychotherapie, is coaching er echter niet op gericht je je jeugdtrauma’s te laten verwerken. Coaching kenmerkt zich door een meer praktisch gerichte aanpak. We spreken je aan op je creatief vermogen; we gaan ervan uit dat iedereen de kracht en helderheid heeft om zijn eigen leven (opnieuw) naar tevredenheid vorm te geven.

 

Coaching

Duur

Prijs

1e Adviesgesprek

Max. 1 uur.

Gratis

Individuele sessie.

Traject op maat: volgens trajectplan/offerte.  

Tot 1.5 uur per sessie + huiswerkopdrachten, telefonisch en mailcontact.

Trajectduur: volgens indicatie in offerte.

Volgens prijsafspraak in offerte. Geen extra rekening voor meer uren en geen terugbetaling bij minder uren.

Particulieren en kleine zelfstandigen betalen een gereduceerd tarief.

 

Heb je naar aanleiding hiervan vragen of wil je graag een afspraak maken? Vul dan het contactformulier

in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

{slider Uitgangspunt}
Correntezagaat uit van een natuurlijk creatief vermogen dat wij allemaal bezitten, om ons eigen leven vorm te geven. Tijdens de sessies voor coaching spreken je aan op volwassenheid, eigen kracht, helderheid, verantwoordelijkheid en het vermogen het leven te aanvaarden met alles erop en eraan.

Tijdens het traject van coaching werken we samen aan een aantal persoonlijke leervragen en leerdoelen, die je hebt ten aanzien van je werk en/of privéleven. De leervragen en –doelen bepaal je zelf, in samenspraak met de coach. Je krijgt zicht op de situatie, je persoon, herkent en erkent je eigen vanzelfsprekendheden, behoeften en overtuigingen en leert via terugkaatsing van de coach luisteren naar je eigen antwoorden.


{/sliders}