Voor wie vanuit het hart wil leven én werken

Ieder mens is uniek. Onze aardbol barst van de unieke mensen vol talent, inspiratie en creatieve mogelijkheden. Wat is het dus jammer dat we het merendeel daarvan onbenut laten. Omdat we ons steeds opnieuw afhankelijk maken van de mening, erkenning en waardering van anderen. We imiteren elkaar om niet uit de pas te lopen en staren ons blind op uiterlijkheden als status en de hoogte van ons salaris.

 

In de workshop Hart & Werk van Correnteza nodigen we je uit dieper te kijken naar je werkbeleving. We leren je plezier en verantwoordelijkheid bij elkaar te brengen. We helpen je met het (her)kennen van je innerlijke drijfveren, ambities, capaciteiten en het aanspreken van je vitaliteit.

 

{slider Innerlijk doel|closed}

In wezen hebben we allemaal het verlangen uniek te zijn. Iedereen heeft de wens zichzelf te ontplooien en zichzelf tot bloei te brengen (ons innerlijk doel). Maar we leggen vooral de nadruk op het behalen van uiterlijke doelen; een betere positie, status en aanzien. Om die uiterlijke doelen te bereiken zijn we geneigd onze innerlijke beleving te negeren. We blijven hangen in werk waarin we ons vervelen, geven meer dan goed voor ons is. Of we rollen van de ene baan in de andere omdat we niet durven te kiezen.

 

Misvattingen spelen hierbij een rol. We denken bijvoorbeeld dat werken en plezier niet samengaan. Dat we werken voor het geld en ons plezier moeten zoeken in hobby’s. Of dat je pas succesvol bent wanneer je hoger op de carrièreladder bent geklommen. Ook denken we dat we buiten de maatschappelijke boot zullen vallen, wanneer we verlangens en innerlijke drijfveren voorop stellen. Met dergelijke misvattingen creëren we een splitsing tussen onze authentieke stroom en wat we denken dat de samenleving van ons vraagt.

 

Tijdens de workshop Hart & Werk van Correnteza bieden we je inzicht in deze misvattingen hoe hiermee om te gaan.

 

{slider Loopbaan}

Je hóeft niet alleen voor je levensonderhoud te werken. Je hoeft je plezier niet noodgedwongen te zoeken in andere activiteiten. Als je je bewust wordt van het werk dat daadwerkelijk bij jouw persoonlijkheid past, zul je met zoveel meer plezier en voldoening je leven leiden. En het volgen van je diepste verlangens sluit een succesvolle loopbaan niet uit, integendeel.

 

 

{slider Wat kan Correnteza doen?}

In de workshop Hart & Werk van Correnteza nodigen we je uit dieper te kijken naar je werkbeleving. We leren je plezier en verantwoordelijkheid bij elkaar te brengen. We helpen je met het (her)kennen van je innerlijke drijfveren, ambities, capaciteiten en het aanspreken van je vitaliteit.

 

Onderzoeksvragen tijdens de workshop

 • In hoeverre heb ik het gevoel echt uit de verf te komen?
 • Wat is bevredigend in de dingen die ik doe en wat niet?
 • Wat draagt mijn werk bij aan mijn eigen leven en aan de samenleving?
 • In welke richting gaan mijn verlangens en ambitie?

 

Het uiterlijke en het innerlijke, het materiële en het spirituele; alles komt zo meer in balans. Levenshouding en aannames over jezelf en je werkende leven worden meer zichtbaar. Tenslotte onderzoek je de beroeps- of functierichting van je keuze en zet je de nodige stappen.

 

{slider Voor wie is de workshop bedoeld?}

De workshop is bedoeld voor een ieder die zorg wil dragen voor de ontwikkeling en bloei van zijn of haar werkende leven. En voor degene die met meer bezieling wenst te werken.

 

Herken jij je in onderstaande stellingen?

 • Je doet je werk op de automatische piloot en hebt er geen plezier (meer) in.
 • Je bent veelzijdig en weet niet goed welke richting het beste bij jou past.
 • Je bent toe aan een nieuwe stap, maar weet niet in welke richting je moet zoeken of hoe je dat kunt aanpakken.
 • Je hebt een diep gekoesterde wens, die je tot nu toe niet hebt durven onderzoeken.
 • Je overweegt een eigen onderneming te starten.

 

Dan is de workshop Hart & Werk van Correnteza wellicht iets voor jou.

 

{slider Opbouw van de workshop}


Kennismakingsgesprek

Persoonlijke groei en ontwikkeling kunnen intiem en kwetsbaar zijn. Het is daarom belangrijk dit proces aan te gaan in een veilige omgeving, met een coach met wie je een klik hebt en die je vertrouwt. Voorafgaand aan de training nodigen we deelnemers die we nog niet kennen uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis. We kunnen met elkaar kennis maken, kijken naar je persoonlijke vragen en inschatten of ons aanbod passend is voor jou.

 

Het programma

Het programma richt zich op het versterken van het contact met je essentie. Je ontdekt wat bij je past, welke nieuwe mogelijkheden er zijn en hoe je nieuw gedrag kunt ontwikkelen om te leven en te werken zoals je wezenlijk bent. Ter afsluiting leg je afspraken met jezelf vast. Correnteza helpt je hierbij.

 

We zetten hierbij de volgende hulpmiddelen in: theoretisch kader, oefeningen, gesprek, zelfonderzoek, huiswerkopdrachten, meditaties (o.a. mindfulness), visualisaties, yoga en lichaamsbewustzijn.

 

Vijf dagen intensief en een terugkomdag

Correntezabiedt het programma van deze workshop aan in een vijfdaagse intensieve training, met een terugkomdag die drie weken later plaatsvindt. Onder leiding van twee begeleiders, in een groep van maximaal 10 personen maak je een verdiepingsslag. Je gaat terug naar je kern, principes en waarden van waaruit je je werkende leven wilt inrichten. We werken intensief en diepgaand en anderzijds met ruimte voor rust, bezinning, humor en plezier. De deelnemersgroep is gemêleerd en bestaat uit personen met een mbo- tot en met een wetenschappelijke opleiding.

 

{slider Mogelijke resultaten}

De workshop Hart & Werk van Correnteza leidt tot mogelijke onderstaande resultaten:

 • Je hebt contact met je eigen kracht.
 • Je voelt je vitaler, meer ontspannen.
 • Je bent je meer bewust van wie jij bent en waarvoor je in beweging komt.
 • Je (her)kent je passie, kwaliteiten en ambities.
 • Je maakt keuzes die dichtbij jezelf staan.
 • Je bent je meer bewust van je eigen gedrag en je aanvaardt verantwoordelijkheid voor je eigen leven, de keuzes die je maakt en de gevolgen hiervan.
 • Je durft nieuwe uitdagingen aan te gaan.

 

{slider Voor de werkgever}

Ook voor werkgevers die de kwaliteit van hun medewerkers optimaal willen benutten is de workshop Hart & Werk van Correnteza zeer nuttig en geeft antwoord op vragen die u mogelijk heeft.  Hoe kan u bijvoorbeeld de kwaliteiten van uw medewerkers optimaal benutten? Wat doet u met die werknemer die eigenlijk niet in zijn huidige functie past? Hoe helpt u een medewerker een nieuwe baan te vinden of zich blijvend te ontwikkelen?

 

Met deze workshop stelt u uw medewerker in staat een bewuste keuze te maken voor zijn of haar loopbaan. Soms blijkt er slechts een andere taaksamenstelling nodig binnen de huidige functie, soms is een geheel andere richting de oplossing. In de regel krijgt u voor uw investering een gemotiveerde en betrokken medewerker terug. En voor diegene die toch vertrekt, kunt een goede referent zijn voor het aantrekken van een nieuwe potentiële medewerker of opdrachtgever. Een belangrijk uitgangspunt is, dat de medewerker zelf verantwoordelijk blijft voor zijn of haar eigen keuze bij het bepalen van de loopbaan.

 

Verantwoording

Omdat groei en ontwikkeling persoonlijk en intiem is, nodigen wij deelnemers wiens training door de werkgever wordt betaald uit, zelf de inzichten en resultaten van de training met de werkgever te delen. De meeste deelnemers en werkgevers maken van tevoren afspraken over de wijze waarop zij dit zullen doen. Desgewenst is hierbij ondersteuning door een van de begeleiders van Correnteza mogelijk.

 

{slider Ons aanbod}

 

Workshop

Duur

Prijs

1e Adviesgesprek

Max. 1 uur.

Gratis

Groep: max. 10 deelnemers.

 

5 dagen, 10 dagdelen.

1 terugkomdag, twee dagdelen. Huiswerkopdrachten  

Prijsopgaaf op aanvraag.

Particulieren en kleine zelfstandigen betalen een gereduceerd tarief. 

 

Heb je naar aanleiding hiervan vragen of wil je graag een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


{/sliders}

Bel voor een afspraak of meer informatie naar 0345-778852 / 06-44860688

Copyright © 2024 Correnteza. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.